Skip to content

SEO (Search Engine Optimisation)

  • by
online marketing, SEO, Google adds

 

Zo goed mogelijk gevonden worden via zoekmachines willen we natuurlijk allemaal. Iedereen met een website staat het liefst bovenaan bij de zoekresultaten van Google, maar dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Daarom is SEO (Search Engine Optimization) de laatste jaren ook zo belangrijk geworden. Hierbij enkele tips:

 

1. Verwerk zoekwoorden in de tekst

Het begint bij het schrijven van teksten voor uw website. De teksten die hierop komen te staan zijn één van de belangrijkste elementen die de vindbaarheid van uw website bepalen. Welke zoekwoorden zijn relevant voor uw bedrijf? En via welke zoekwoorden wil u graag gevonden worden? Zorg dat u deze woorden in de tekst gebruikt en dat deze ook meerdere keren terugkomen.Wat hierbij  belangrijk is, is dat het ‘echte’ tekst is. Voeg ook aan uw afbeeldingen een ‘alternatieve tekst’ toe via het Instellingen-icoontje!

  

2. Maak belangrijke pagina’s makkelijk bereikbaar

Zorg ervoor dat de belangrijkste pagina’s van uw website binnen zo min mogelijk klikken bereikbaar zijn, het liefst binnen 1 of 2 klikken. Waarom is dit belangrijk? Omdat hoe vaker een pagina gelezen wordt, hoe hoger deze gewaardeerd wordt in Google.

 

3. Blijf actief op je pagina

Dit is zowel belangrijk voor de vindbaarheid van uw website als voor de bezoekers van uw website. Een website waar nooit iets nieuws op komt te staan is namelijk niet erg interessant. Als u nieuwe teksten blijft plaatsen, afbeeldingen toe blijft voegen of zelfs hele nieuwe pagina’s toevoegt dan blijft de inhoud van uw website interessant voor zoekmachines. Deze zullen zien dat uw website steeds bijgewerkt wordt en dat hangt natuurlijk weer samen met een betere waardering. Ook is het voor de bezoekers van uw website een reden om terug te keren naar uw website als ze zien dat er steeds nieuwe dingen geplaatst worden.

 

Ontvangt u graag onze SEO check list? Vul dan onderstaande formulier in:

 

[mc4wp_form id=”770″]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *