Skip to content

SEA (Search Engine Advertising)

  • by
SEA

SEA is de verzamelnaam voor alle advertenties die u kan plaatsen via search engines zoals Google, Bing, yahoo… Op deze zoeksites kan u betalen om als advertentie te verschijnen boven de niet betaalde zoekresultaten. Deze resultaten zijn steeds gemarkeerd als advertentie. Het meest gebruikte zoekkanaal is Google. De applicatie die u toelaat om te adverteren op Google is Google Adds.

Hoe werkt dit?

Bij elke zoekopdracht organiseert Google een realtime bieding op de keywords die de gebruiker invult. Via Google adds kan u als bedrijf bieden op die keywords. Bedrijven die het hoogste bod plaatsen hebben meer kans om getoond te worden en bovenaan te zoekresultaten te komen. De hoogte van het bod is niet de enige factor die dit bepaalt. Google genereert ook een quality score. De quality score is een verzameling van:

  • De relevantie van uw advertentie tot het keyword, van uw keyword tot uw Addgroup en van uw advertentie tot uw webpagina
  • De historische CTR (Click Through Rate) van de advertentie en de advertentie groep
  • De gemiddelde prestatie van uw account
Uw maximum bod en uw quality score zorgen ervoor dat Google een berekening maakt op welke plaats u aan de gebruiker getoond wordt. Wanneer de gebruiker op uw advertentie klikt zal Google u een kostprijs aanrekenen. Dit staat bekend als de CPC (Cost Per Click). Deze wordt berekend aan de hand van de plaats waar u terecht komt en de quality score die u behaalt. 

Bijvoorbeeld stel u verkoopt bureaustoelen. U plaatst een maximum bod op het keyword “Bureaustoel”. Elke keer iemand op Google bureaustoelen zoekt, bepaalt Google welke advertentie er getoond wordt. En de plaats waar deze getoond wordt. Klikt de gebruiker op uw advertentie dan zal Google u een bedrag aanrekenen. 

Deze manier van adverteren is zeer doeltreffend omdat wanneer iemand zoekt op bureaustoelen er al een zekere interesse is in het product en de kans hoger is dat hij effectief een bureaustoel wil kopen.

Indien u verdere vragen hebt rond SEA of hulp nodig hebt bij het opzetten van een campagne, kan u ons steeds contacteren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *